0877799944

ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА НА САУНА

При доставката на сауната! Моля проверете дали сте извършили окончателното плащане за поръчаната от Вас сауна.Ако тази стъпка е изпълнена, прочетете докрай настоящите указания и се наслаждавайте на незабравими сауна изживявания!

1. Местоположение на сауната и подготовка на основата:

Местоположение: инсталирайте сауната на добре проветриво място. Не се препоръчва сауната да се монтира под дървета или във влажна зона.

Основа: сауната изисква стабилна, равна основа с подходящи размери.

Преди да поставите сауната си на земята, трябва да изпълните следните стъпки:

1.1. Отстранете горния слой трева с корените

1.2. Монтирайте пилоните — могат да бъдат бетонни стъпки или винтови (земни болтове). Горната част на пилоните трябва да е над нивото на земята, осигурявайки свободно движение на въздуха под сауната.

1.3. Поставете геотекстил, за да предотвратите растежа на тревата. За подобряване на естетиката и предотвратяване на вятъра от издухване на тъканта, покрийте геотекстила с натрошен камък/чакъл.

Като алтернатива, вместо да полагате геотекстил, можете да използвате бетон, павета или да покриете изцяло площта

с плочки, наред с други опции.

1.4. Нанесете водоустойчиво покритие/изолация върху върховете на пилоните и позиционирайте продукта.

1.5. Правилно монтирайте комина в съответствие с местните разпоредби. Вижте схемите за монтаж на комина, за да разберете правилния ред за монтаж на частите на комина.

2. Преди първата употреба:

2.1. Отстранете защитното фолио от печката.

2.2. Уверете се, че електрическият вход е здраво свързан.

2.3. При закупуване на продукт с монтиран резервоар за вода на комина е необходимо той да бъде напълнен свода. Никога не палете печка на дърва с празен резервоар.

2.4. По време на първоначалното свързване/настройка на печката, леко го загрейте без камъни. Този процес изгаряфабрични защитни масла и прясно нанесена боя. Уверете се, че сауната е добре вентилирана по време на товадействие.

2.5. Разопаковайте камъните и ги почистете/измийте.

2.6. След като печката се нагрее и външните миризми се разсеят, камъните може да бъдат поставени в нагревателя, максимизирайки тяхната зона на покритие. От решаващо значение е да оставите въздушни междини за свободно движение на кислород, особено за електрически нагреватели. Без подходяща вентилация температурният сензор в близост до печката може да се задейства преждевременно, което не позволява на помещението да достигне необходимата температура.

3. Мерки за безопасност:Консултация с лекар: Бременните жени и хората със здравословни проблеми трябва да се консултират с лекар преди да използват сауната. Децата трябва да използват сауната само под наблюдение на възрастен и за ограничено време при по-ниски температури.

Хидратация: пийте много вода преди и след сауна, за да предотвратите дехидратиране на организма.

Без алкохол и наркотици: избягвайте използването на сауната под въздействието на алкохол или наркотици.

4. Подготовка за използване на сауната:

Душ: Преди да влезете в сауната вземете душ, за да премахнете лосионите, маслата и потта.

Облекло: влизайте в сауната с хавлия или олекотен халат от естествена материя за хигиена и комфорт.

Отопление: когато използвате електрически нагревател, задайте желаната температура с помощта на контролния панел или термостат. Изчакайте, докато се достигне зададената температура и повърхностите на сауната се загреят достатъчно преди да влезете.

5. Запалване на печка на дърва:

Избор на дървесина: използвайте суха дървесина за най-добри резултати при отоплението. Не използвайте запалими течности.

Зареждане на печката: поставете дърва в печката, като осигурите подходящ въздушен поток за ефективно изгаряне.

Запалване на огъня: запалете дървата, като използвате подходящи методи за запалване на огън, спазвайки мерки за безопасност и след това затворете вратата. Регулирайте течението, като издърпате чекмеджето за пепел. Не използвайте печката с отворена врата.

Температура: използвайте термометър, за да наблюдавате температурата на сауната, като избягвате прекомерното натрупване на топлина. Идеалното съотношение е 60°C топлина и 60% влажност.

6. Използване на сауната:

Времеви ограничения: ограничете сауната до препоръчителната продължителност (10-15 минути), за да избегнете прегряване. Ако почувствате замаяност, отпадналост или неразположение, излезте незабавно от сауната и потърсете медицинска помощ, ако е необходимо.

Мерки за безопасност: избягвайте директен контакт с горещия нагревател/печката или горещи повърхности. Бъдете внимателни, когато се движите наоколо.

Охлаждане: ако се чувствате некомфортно или прекалено горещо, излезте на чист въздух или вземете бърз хладен душ.

След сауната: отпуснете се за няколко минути, за да позволите тялото Ви постепенно да се охлади. Оставете тялото си да си почине, преди да се ангажирате с напрегнати дейности. Пийте вода или хидратиращи напитки за възстановяване на течностите, изгубени чрез потта.

7. Поддръжка на сауната:

Почистване: избършете вътрешните повърхности с мека кърпа и мек почистващ препарат след всяка употреба. Редовно импрегнирайте външните дървени части.

Вентилация: осигурете подходяща вентилация, за да предотвратите натрупването на влага и осигурете суха среда.Инспекция на комина: периодично проверявайте и почиствайте комина, за да осигурите правилна тяга.

Дървото на сауната: тъй като дървото е естествен материал, то реагира на промени в околната среда чрез разширяване или свиване с течение на времето. Следователно може да забележите леки просвети между дъските. Ако това се случи, просто затегнете металните ленти от външната страна на сауната. Въпреки това, внимавайте да не ги затегнете прекалено; от решаващо значение е да оставите място за разширяване на дървото.

Смола: смърчовата дървесина може да отдели смола, когато е подложена на затопляне. Ако забележите образуване на смола, оставете я да изсъхне напълно, преди внимателно да изтъркате повърхността или с помощта на малка кърпа, навлажнена с бял спирт без аромат, за да го премахнете.

Врати: дървените врати, монтирани в нашите продукти, са податливи на разширяване или свиване поради метеорологичните условия. В резултат на това може да срещнете случаи, когато вратата се „заклещва” или се разхлаби твърде много, когато сезоните се сменят. Ако това се случи, можете лесно да коригирате позицията на вратата, като регулирате пантите с отвертка, като следвате предоставените инструкции.

Не забравяйте! Сауните предлагат многобройни ползи за здравето, но използването им безопасно и отговорно е от съществено значение. Насладете се на своята релаксираща сауна!

Facebook
LinkedIn